v.l.n.r.: vrijwilligers Shariva, Erzsébet (coördinator), Janneke, Jansje, Dorry en Regina

Alsnog feestelijke opening De Wieringer Schatkamer

27 juni 2023

Zaterdag 1 juli wordt kringloopwinkel De Wieringer Schatkamer op feestelijke wijze geopend door wethouder Lilian Peters. De winkel ging drie jaar geleden van start op Molenveld 18 in Hippolytushoef, maar door de pandemie kon de officiële opening toen niet plaatsvinden. De vrijwilligers van De Wieringer Schatkamer nodigen iedereen van harte uit om alsnog dit feestje met hen te vieren.

De Wieringer Schatkamer is een plek waar je unieke kringloopschatten vindt en tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld. Want door tweedehands spullen te kopen, help je mee om afval te verminderen en verspilling van waardevolle grondstoffen tegen te gaan. En met elke aankoop steun je ook nog eens goede doelen.

Nieuw is het ontmoetingscafé ‘De Parel van De Schatkamer’, waar iedereen welkom is voor een kop koffie en een praatje. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals workshops over creatief hergebruik van oude spullen.

De Wieringer Schatkamer is gestart onder de vleugels van Stichting Netwerk Roemenië (SNR), een stichting die zich inzet voor mensen in armoede in Roemenië. Inmiddels zijn de activiteiten van de kringloopwinkel ondergebracht in een zelfstandige stichting. SNR kan zich hierdoor volledig richten op de projecten voor Roemenië. Natuurlijk blijft De Wieringer Schatkamer spullen inzamelen voor deze projecten. Ook gaat een vast deel van de winkelopbrengst naar SNR.

Op de openingsdag ontvangen bezoekers 50% feestkorting op artikelen tot 10 euro. ’s Middags krijg je er gratis een lekker ijsje bij. De winkel is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De openingshandeling vindt plaats om 13.00 uur. Ook wordt dan het nieuwe logo, ontworpen door Viking Reclame, onthuld.


Op de foto v.l.n.r.: vrijwilligers Shariva, Erzsébet (coördinator), Janneke, Jansje, Dorry en Regina

 
terug