Ricciotti Ensemble in Oosterland

29 april 2023 - OCM

Het Ricciotti Ensemble komt weer langs in Oosterland! Dit voorjaar tourt het gezelschap door het land met hun Ricciotti's Expeditie NL-tour en op zaterdagavond 6 mei verwelkomen wij het gezelschap in Oosterland.

Expeditie NL
Dit voorjaar viert het Ricciotti met Expeditie NL de diversiteit van de Nederlandse (muziek)cultuur. De tulp groeit van nature in Turkije, de oorsprong van Delfts blauw ligt in China en ook de windmolen is geen Nederlandse uitvinding. Deze verscheidenheid aan culturen komt ook terug in onze muziek. Samen met solist David Kweksilber op klarinet en saxofoon spelen we louter muziek van Nederlandse bodem die rijk is aan invloeden vanuit alle windstreken. Centraal staan componisten en arrangeurs die hun vaderland verlieten en neerstreken in Nederland. Fluitist en componist Ronald Snijders – Nederlands jazzfenomeen van Surinaamse afkomst – schreef het stuk Swap voor ons. Ga je mee op Expeditie NL?

Solist David Kweksilber
Solist David Kweksilber is klarinettist en saxofonist die geroemd wordt om zijn virtuositeit in zowel gecomponeerde als geïmproviseerde muziek. Een veelzijdige solist en ensemble-leider bij vele muziekgezelschappen waaronder Asko|Schönberg, de New Cool Collective Big Band, het Metropole Orkest en de David Kweksilber Big Band. Dat hij zich niet laat beperken tot één instrument of muziekstijl maakt hem de ideale solist voor Ricciotti’s Expeditie NL. De grote diversiteit aan klankkleuren en muziekstijlen die onze muziekcultuur rijk is komt volledig tot uiting!

Over het Ricciotti ensemble
Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen we overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis, en in het buitenland. Het ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. Het Ricciotti gaat 3 keer per jaar op tournee. We zijn te volgen via facebook, Instagram of Ricciotti’s nieuwbrief.

Dit concert in Oosterland is gratis toegankelijk. Vooraf tickets reserveren voor dit avond-concert is wel noodzakelijk. Tickets bestellen doet u eenvoudig via ons ticketsysteem in het agenda-item op de site www.zininoosterland.nl
 
terug