Activiteiten


Ontmoetingsmiddag

Een aantal keren per jaar vindt er in de kerk een gezellige ontmoetingsmiddag plaats. Dit zijn informele middagen waarop iedereen welkom is om elkaar op een ongedwongen wijze te ontmoeten. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden. De middagen worden afgesloten met een broodmaaltijd.

 

Filmavond

Een aantal keren per jaar wordt er een filmavond in de Ankerzaal georganiseerd. Er worden speciale films vertoond, vaak zogenaamde filmhuisfilms. Twee keer per jaar wordt er voorafgaand aan de film samen gegeten. Na het bekijken van de film is er, onder het genot van een drankje, gelegenheid met elkaar te praten over de film.
 
 

Vrouwen tot Opbouw

De vereniging van deze vrouwen (sinds 1947) heeft een sterke band met de kerk. Zij stamt van oorsprong uit de vrijzinnig-hervormde traditie. Van september tot en met mei komen de leden maandelijks op maandagavond bijeen in de Hippolytuskerk. Naast de Paas- en de Kerstviering wordt er een gevarieerd programma geboden. Vrouwen van alle leeftijden en geloofsovertuigingen zijn welkom.
 
Meer weten?
Contact: Gerdien Ottens-Osinga

 

't Oeverse Koor

‘t Oeverse koor is in 1975 in Den Oever opgericht en van oorsprong een Katholiek Parochiekoor. In het verleden ondersteunde het koor de Katholieke vieringen in Den Oever. Nu ondersteunt het de vieringen in Hippolytushoef.

Vanaf de jaren zeventig is het koor gaandeweg een oecumenisch koor geworden. Het koor bestaat nu voor ongeveer 50% uit leden van de Protestantse Gemeente en 50% uit Parochianen. De leeftijd van de koorleden is 50+.
 
Onder leiding van een enthousiaste dirigent, die tegelijkertijd organist is, repeteert het koor iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.30 uur in de Katholieke kerk. Het koor verleent regelmatig zijn medewerking bij vieringen in beide kerken en zorgcentra op Wieringen.
 
Spreekt dit u aan en houdt u van zingen? Kom dan eens een avond sfeer proeven.

 

Werkgroep Exposities (WEX)

De werkgroep exposities organiseert tijdens de 40-dagentijd en in de zomermaanden exposities in de Hippolytuskerk. De werkgroep draagt zorg voor een afwisselend aanbod en richt zich op een breed publiek. Diversiteit is een uitgangspunt.
 
De exposities zijn toegankelijk voor iedereen. Hierdoor kunnen niet alleen kerkgangers, maar ook vele anderen kennismaken met de uitstraling van het mooi gerestaureerde kerkgebouw en de mogelijkheden ervan.

De toegang is gratis. Een gift wordt gewaardeerd.

 

Open Dagen Hippolytuskerk

Tijdens de zomermaanden wordt de Hippolytuskerk gastvrij opengesteld voor publiek. Toeristen, dagrecreanten en natuurlijk ook de inwoners van Wieringen zijn van harte welkom ons mooie kerkgebouw te bezichtigen. Onze gastdames en –heren zijn enthousiaste vrijwilligers, die u graag meer vertellen over het historische kerkgebouw. Bent u organist? Aarzel dan niet om even achter ons prachtige Knipscheer-orgel plaats te nemen!

De toegang is gratis. Een gift ten behoeve van de instandhouding van het kerkgebouw wordt zeer gewaardeerd.

 

Vrienden van de Hippolytuskerk

De kerk is van ons allemaal. Naast de kerkdiensten en activiteiten van PG Wieringen, vinden er dan ook regelmatig andere activiteiten plaats in de Hippolytuskerk, zoals concerten en cantatediensten. Meer informatie hierover leest u op de website van de Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk


 
terug